Anlita ett byggföretag eller byggfirma

byggföretag som byter fönster

Välj ett byggföretag med omsorg

För att byta fönster och skjutdörrar i en fastighet så behöver man anlita ett byggföretag. Det finns både små och stora men det viktigaste är att man har förtroende för byggföretaget.

När du bestämt dig för vilken byggföretag du vill anlita så är nästa process att tillsammans med byggföretaget gå igenom offerten och granska kontraktets alla detaljer så att det är glasklart för vad man gör och till vilken kostnad. Man bör också specificera tidsramarna och ange ett startdatum för byte av fönster och skjutdörrar.

Oftast när man beställer skjutdörrar så är det bra att veta vad som ingår i ett byte. Foder utvändigt är det av trä eller aluminium? Ska foder vara målat eller bara grundmålat. Om man beställer fönsterbleck ska dessa vara vita eller svarta? Är det någon inverkan på fasaden? Husfasader som har puts brukar flagna på kanterna när man byter fönster och skjutdörrar. Det är viktigt att upplysa kunden om detta och föreslå en lösning till kunden så kunden blir nöjd med slutarbetet.

Ibland när man byter fönster eller skjutdörrar uppstår situationer med brister med bärande konstruktioner. För att motverka detta sätter man oftast en stålbalk på ovandelen av skjutdörren så att hus vikten fördelas jämnt och inga fall uppstår. Att slarva med denna typ av byten kan vara förödande för konstruktionen och kan i värsta fall leda till att skjutdörren går sönder p.g.a. trycket mot karmen och glaset.
Det är ett krav att byggföretaget som man anlitar kan detta och är väl införstådd med regelverket kring byggnader och byggmaterial.


Kontakta Bra Bygg för mer information om byte av fönster och skjutdörrar.

BraBygg 1966 AB
Brodalsvägen 7, Hus Y
Partille

Tel: 0707-38 38 21